2017-es beszámolónk

Építsd a jövőd!

2017. november 20-án a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Ybl Miklós Építőipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezte meg az „Építsd a jövőd!” építőipari szakmai bemutatót és kiállítást. A kiállítást Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg.

A rendezvénnyel célunk az volt, hogy minden, az építőiparban érdekelt embert egy fórumon láthassunk, így lehetőséget tudjunk biztosítani a szakmák feltérképezésére, a legújabb tendenciák felmutatására, és a különféle érdekcsoportok összeismertetésére.
Szerettük volna, hogy a pályaválasztás előtt álló gyermekek megismerhessék az építőipari szakmákat.
Be szerettük volna mutatni, hogyan készül el egy ház, hogy láthatóvá váljék az egyes építőipari szakmák jelentősége.
Célul tűztük ki, hogy megismertessük azokat az anyagokat, amelyeket az építőipari szakmák alapanyagként használnak, és interaktív módon lehetőséget adjunk azok kipróbálására. A látogatók megismerhették a számítógépes tervezést, rajzolást is.
Kiemelt feladatként kezeltük, hogy kiállítóink – a foglalkoztató cégek – bemutathassák, milyen jövőképet és kereseti lehetőséget kínálnak a nálunk végzett, jól képzett munkaerő számára. Illetve a beszélgetések keretében minden információval igyekeztünk ellátni az érdeklődőket a tanulószerződésekkel kapcsolatban.

Miután a rendezvény lezajlott, örömmel összegeztük, hogy kitűzött céljainkat elértük.
A programok két célcsoportra fókuszáltak. Az egyik az általános iskolások, de ugyanilyen hangsúlyt kaptak a középiskolás diákok is.
A rendezvényen 821 látogató vett részt. Ez a szám felülmúlja még az előzetes elvárásinkat is, amelyek 600 fő körüli létszámmal számoltak.
10:00 és 12:30 között nagyobb számban az általános iskolás érdeklődők vették birtokukba a rendezvény helyszínét, míg délután a középiskolások voltak jelen nagyobb számban.
A gyerekek nagyon élvezték, hogy mindent kipróbálhattak, kézbe vehettek, élményszerűen ismerkedhettek meg az építőipari szakmák szépségével a kiállító cégek interaktív programjain keresztül.
Nagyon sikeres volt a cégekkel is az együttműködés. Közel 20 cég vonult ki a helyszínre, és segítő együttműködésükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.
A helyszínen több olyan marketing eszközt is felvonultattunk, amelyek viszonylag újdonságnak számítanak az ilyen jellegű rendezvényeken. Ezeket a gyerekek mind nagy örömmel fogadták, szerették.
Összességében úgy értékelhetjük a rendezvényt, hogy egy határozottan sikeres eseményt zárhattunk, ahonnan a gyerekek, az iskolák, és az érintett cégek is elégedetten távozhattak.