NSZFH beszámoló – 2017.

A NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL BESZÁMOLÓJA RENDEZVÉNYEINKRŐL

Az Európai Szakképzési Hét keretében az „Építsd a jövőd! Építőipari szakmai találkozó”-t országosan hat helyszínen – Budapest, Szeged, Eger, Pécs, Szombathely, Debrecen – tartották meg 2017. november 20-án.

A rendezvényt Budapesten Pölöskei Gáborné, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Valló Péter a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg.

A rendezvény célja az építőipari szakmák népszerűsítése, innovatív módon, egyszerre kínálva a fiataloknak szakmakipróbáló programokat (egy ház tervezésétől a festésig minden munkafolyamatban) és a gazdasági szféra és az oktatás képviselőinek fórumot a párbeszédre. A programok többsége az építőipari vállalkozások közreműködésével valósult meg, így nem csak élményhez jutottak a résztvevő általános és középiskolások, hanem a lehetséges szakmai pályautak megismerése mellett a legkorszerűbb technológiákkal is megismerkedhettek, még arra is lehetőségük nyílt, hogy az újjáépülő Budai vár egyik oszlopfőjén gyakorolhassák a kőfaragást.

A budapesti helyszín kiemelt eseménye volt, hogy a World Skills 2017 Abu Dhabiban megrendezett szakmai olimpia versenyzőinek és felkészítőiknek Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár és Valló Péter főigazgató fejezte ki elismerését és adott át emlékdíjakat.

Fényképek az egyes helyszínekről

​Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

Egri Szakképzési Centrum

Pécsi Szakképzési Centrum

Szegedi Szakképzési Centrum

Szombathelyi Szakképzési Centrum

Debreceni Szakképzési Centrum